Gymnázium, Nový Jičín, příspěvková organizace

4. A reprezentovala školu na Slavnosti města

12.září 2024  |   Mgr. Jana Pánková  |  

O uplynulém víkendu proběhla v Novém Jičíně již tradiční Slavnost města, tentokrát však za účasti našich studentů - konkrétně 4. A!

První školní týden byl pro maturanty ze 4. A ve znamení příprav vystoupení, kterým chtěli reprezentovat naši školu. Studenti se s vervou pustili do přípravy scénáře k divadelnímu vystoupení s názvem Krásy Nového Jičína. Inspirací se jim stala divadelní hra Revizor od N. V. Gogola.

Celý týden pečlivě ladili své repliky (mnohdy i v nářečí), nacvičovali, sháněli kostýmy a rekvizity. Kromě samotných herců se do přípravy zapojili i všichni ostatní, kteří připravovali a ručně malovali kulisy k celému představení. Vznikly tak nádherné obrazy např. našeho gymnázia nebo Hückelových vil.

A pak už nadešla sobota 7. září a vydali jsme se naši školu reprezentovat do slavnostního průvodu městem (v němž nás doplnilo i několik studentů z jiných tříd).  Po něm už nastala chvíle pro vystoupení. I přes drobné technické problémy a dešťovou přeháňku si všech 13 statečných herců zaslouží obrovskou pochvalu, protože se jim vystoupení moc povedlo.

A novojičínské publikum tak mohlo sledovat revizora, který v převleku přijel město zkontrolovat. Poslechlo si, co mu o zdejším gymnáziu řekli studenti, sledovalo revizorovy kroky do místní hospody, kde bylo poodhaleno tajemství názvu zdejšího náměstí. Poté nám revizor pomohl opravdově rozklíčovat zkratku TONAK a zjistit, proč ještě nejsou opraveny Hückelovy vily. Na závěr přišlo velké zděšení, když byla identita revizora odhalena...

Herci byli po zásluze odměněni potleskem!


Chtěla bych tímto poděkovat celé mé třídě 4. A za veškerou energii a nadšení, které do příprav divadelního představení vložili. Taktéž jim děkuji, že obětovali kus své soboty na to, aby udělali dobré jméno naší škole.


Jana Pánková, třídní učitelka 4. A


Fotogalerie

Informace o škole

Gymnázium, Nový Jičín, příspěvková organizace
Palackého 1329/50, Nový Jičín, 741 01
+420 733 595 590
https://www.gnj.cz
reditelna@gnj.cz
ISDS: nh4gmgj
IČ: 00601675
Příspěvková organizace Moravskoslezského kraje

Informace o zřizovateli

Moravskoslezský kraj
28. října 117, 702 18 Ostrava
+420 595 622 222
posta@msk.cz
www.msk.cz
ISDS: 8x6bxsd
IČ: 70890692

Tento web zpracovává pouze nezbytné (technické a relační) cookies, jejichž zpracování nepodléhá souhlasu.