Gymnázium, Nový Jičín, příspěvková organizace

Adaptační kurz 1. G

12.září 2024  |   Mgr. Jana Pánková  |  

Náš seznamovací výlet začal v úterý 3. září 2024 ráno před budovou školy. Plni očekávání jsme se svými taškami a kufry nastoupili do autobusu, který nás zavezl do kempu v Rožnově pod Radhoštěm. Po příjezdu na místo jsme se nejprve ubytovali v chatkách a hned poté přišla řada na vzájemné představování se a poznávání ostatních. Zjišťovali jsme, jací naši spolužáci jsou, co nemají a naopak mají rádi, prolamovali jsme ledy. Vymysleli jsme a vyrobili vlajku naší třídy. Padala spousta kreativních nápadů, z nichž vznikl krásný celek.

Po obědě jsme krátce odpočívali v chatkách a poté celé odpoledne pokračovali v aktivitách, při nichž jsme se vzájemně stále více a více poznávali. Večer jsme zasedli k ohni, společně opékali špekáčky, vymýšleli spletitou pohádku a četli z deníku předchozí třídy našeho třídního učitele, maturantů 2023/2024, dobré rady pro život v naší nové škole. Pak už následovala večerka a zasloužený spánek.

Středu 4. září jsme začali ranní rozcvičkou, tento den pod vedením kluků. Na snídani jsme nabrali síly a vydali se do Valašské dědiny, abychom viděli, v čem a jak žili naši předkové. Došli jsme až k rozhledně, kdo chtěl mohl vyjít nahoru a prohlédnout si z výšky okolí a panorama Rožnova. Po obědě a odpočinku jsme se opět pustili do společných aktivit v areálu kempu. Začali jsme stavbou věží z párátek, pokračovali hrou na psychiatry a vše ukončili osvěžením v bazénu. Večer jsme hráli týmovou schovávanou a setkali jsme se s bývalými studenty našeho třídního. Informace a jejich rady se nám určitě budou hodit v příštích šesti letech našeho studia.

Čtvrteční ranní rozcvičky se ujala děvčata. Po dobré snídani nás čekala ještě jedna velmi zajímavá činnost. Psali jsme dopisy svým budoucím já. A už teď se těšíme, až je budeme za šest let, v našem maturitním ročníku, otevírat a číst. Pak následovala už jen cesta domů… a zítra normálně do školy.

O průběhu celého adaptačního kurzu měly všechny pokoje za úkol natočit zábavnou videoreportáž.

Děkujeme všem, kteří nám tento zážitek připravili. Užili jsme si to moc.

Karolína Vašendová, 1. G



Fotogalerie

Informace o škole

Gymnázium, Nový Jičín, příspěvková organizace
Palackého 1329/50, Nový Jičín, 741 01
+420 733 595 590
https://www.gnj.cz
reditelna@gnj.cz
ISDS: nh4gmgj
IČ: 00601675
Příspěvková organizace Moravskoslezského kraje

Informace o zřizovateli

Moravskoslezský kraj
28. října 117, 702 18 Ostrava
+420 595 622 222
posta@msk.cz
www.msk.cz
ISDS: 8x6bxsd
IČ: 70890692

Tento web zpracovává pouze nezbytné (technické a relační) cookies, jejichž zpracování nepodléhá souhlasu.