V hlavních rolích: studenti tříd 2.A, 2.B.
Místo děje: kemp U Brodu Mokřinky, skály u přehrady Kružberk, řeka Moravice ve Vítkově Podhradí.

Začátkem druhého školního týdne jsme se vydali na cykloturistický kurz. Odvážlivci odstartovali týdenní výlet 48 km dlouhou jízdou na kole v dešti. Někteří se částečně schovali ve vlaku, ale ve Vítkově stejně dešti neunikli.

Během naopak slunečného úterý, které bylo plné sportovních her (lukostřelba, střelba ze vzduchovky, jízda na raftu, discgolf) a tvořivých činností, jsme si trochu odpočinuli a načerpali síly. Bylo toho zapotřebí, protože ve středu nás čekal náročný cyklovýlet do Vítkova Podhradí. Zážitkem pro nás byl vodácký vycvik, kde jsme se pokusili zdolat kousek řeky Moravice na vratkých kánoích. Všichni přežili a mohli se tak vrátit na základnu do kempu U Brodu a večer zhlédnout videa, která byla naší vlastní tvorbou a byla vytvořena během dvou předcházejících dnů.

Ve čtvrtek jsme byli rozděleni do skupin. Hlavní náplní dne bylo zážitkové lezení na kružberských skalách. Za pomocí milých instruktorů jsme ze sebe dostali maximum a po prostřídání skupin se bez úhony sešli u výborné večeře. Po ní jsme si vyhodnotili kurz, soutěž Motokáry a Skalní golf, zasmáli se nad fotkami pořízenými během týdne a vydali se na kutě před dlouhou cestou domů. Tu jsme samozřejmě s vidinou čekající postele a domácí sprchy úspěšně zdolali.

Podle reakcí některých zúčastněných lze soudit, že kurz se vydařil a všichni jsme odjeli se spoustou nezapomenutelných zážitků:

„Turisťák jsem si moc užila. Myslím, že všichni máme plno nezapomenutelných vzpomínek.”

„Klidně bych vyjel i znovu. Točená kofola a krásné zážitky pojistily skvělou náladu při skoro rekordové cestě zpět!”

„Bylo to super až na procházku, ze které jsme měli poškrábané a zmrzlé nohy.”

„Celkově bych to zhodnotil jako povedenou školní akci.”

„Zkusila jsem si plno nových věcí a budu na všechno vzpomínat s úsměvem.”

Autorky zprávy: Dáša Řišicová z 2.B a Iva Chuchmová, vedoucí kurzu