V pátek 7. 6. se na městských a školních sportovištích uskutečnil tradiční Pohár starosty města Nový Jičín, který tentokrát vyhrála ZŠ Tyršova před ZŠ a MŠ Jubilejní na druhém a Komenského 66 na místě třetím. Poháru se zúčastnilo již tradičně jako host také naše gymnázium a v nabité konkurenci 650 sportovců jsme si vedli znamenitě, mnozí dokonce medailově! Jako hosté bohužel nemůžeme obsadit všechny vypsané disciplíny a nemůžeme tak bojovat o nádherný obří pohár z rukou starosty, ale mimořádná atmosféra, výborné výkony, propocený školní dres, bolavé vyčerpané tělo a skvělý “endorfinový” pocit byly tou největší odměnou.
K výjimečným výkonům a medailím na krku blahopřejeme družstvu stolních tenistů ve složení Natálie Knopová, David Bilíček, Dan Bilíček a František Janík, kteří si vybojovali zlaté medaile. Uspělo také družstvo basketbalistek: A. Klosová, Š. Demlová, N. Fardová, K. Milatová, Z. Hubová, S. Meluzínová, S. Rajnová, T. Palacká a A. Kubelková, které vybojovaly bronz.
V individuálních soutěžích se neztratili ani naši atleti. Matheo Agnan zvítězil v běhu na 60 m a ve skoku dalekém. Drahomír Wisnar si doběhl pro stříbro v závodě na 1500 m a 60 m a ve skoku dalekém se umístil na místě třetím. Lucie Křížková byla stříbrná ve skoku dalekém a ve vrhu koulí.
Statečně bojovali i naši fotbalisté, ale nakonec to stačilo jen na 5. místo.  Všem našim reprezentantům děkujeme, přejeme hodně sil a vůle a držíme palce do dalších bojů.

 

Zbyněk Choleva, vyučující TV