V pondělí 13. května vyjela třída 3. A na třídní výlet do Prahy. Po tříhodinové cestě vlakem jsme se vydali do centra města a prošli si Václavské a Staroměstské náměstí, zastavili jsme se u orloje na střídání apoštolů a zavítali jsme i do Národního muzea. Paní učitelka Pánková nám dokonce zařídila plavbu parníkem po Vltavě! Večer jsme stihli Neviditelnou výstavu, kde jsme se s nevidomým průvodcem v naprosté tmě procházeli výstavou soch, lesem, městem i bytem a na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli, jak nevidomí lidé „vidí“ svět svýma rukama, ušima a nosem.
V úterý jsme ráno vyrazili na Petřín, kde jsme si prošli zrcadlové bludiště, vyšli na rozhlednu a pak jsme se prošli k Pražskému hradu. Tam jsme si počkali na střídání stráží a natlačení dopředu jsme se na všechno dívali pěkně zblízka. Společně jsme se poté prošli přes Karlův most. Ve volnu si každý z nás procházel něco jiného – někteří byli v Klementinu, jiní na šlapadlech a někteří z nás šli na výstavu motýlů do botanické zahrady. A pak už jsme se připravovali na představení Pýcha a předsudek v divadle. Nádherně nastrojení jsme nakráčeli do úchvatného Stavovského divadla a zhlédli krásný zmodernizovaný příběh o pýše, předsudcích a lásce.
Poslední den – ve středu – jsme už jen vyšli na Vyšehrad, protáhli se kasematy, navštívili Slavín a vše zakončili prohlídkou Národního divadla. Na zpáteční cestě vlakem jsme sledovali hokej a v oslavách výhry českého týmu se rozloučili a vesele šli domů.
Tímto děkujeme úžasné paní učitelce Pánkové za dokonalé naplánování programu a i paní učitelce Besedové za hezké prožití výletu s třídou.

třída 3. A