Dne 16. února 2024 proběhl Absolventský ples GNJ s tématem tajemství pod škraboškami. Ples zahájil před vyprodaným sálem moderátor večera Tomáš Černý, absolvent naší školy. Všichni hosté pak obdrželi pozornost – láhev sektu – a ples tak mohli odstartovat společným přípitkem. Poté už přišel na řadu program. Plesovou zábavu odstartovalo velmi povedené vystoupení taneční skupiny N23, kterou vedou dva absolventi naší školy – Adéla Pollaková a Jan Vindiš. Vzápětí se ve dvou vystoupeních předvedla děvčata ze ZUŠ Zdeňka Buriana v Kopřivnici a svými vystoupeními si získala publikum. V této formaci pro změnu působí i naše současné studentky.

Po vystoupeních přišel na řadu tanec – parket byl neustále zaplněn do posledního místa, o což se velkou měrou postaral skvělý hudební doprovod skupiny Hospodský bordel, která je ze třetiny také tvořena absolventy naší školy. Hosté neúnavně tancovali, dokud nepřišel čas na další vystoupení. Hostům se předvedla v úchvatném vystoupení taneční skupina TST se svou streetovou show pod taktovkou další naší absolventky – Terezy Pernické – a za účasti našich současných studentů a studentek. Následoval poslední bod programu – velice svižná a působivá ukázka latinskoamerických tanců v podání naší absolventky Adriany Rýdlové a jejího tanečního partnera Ladislava Peše. Za své vystoupení si právem vysloužili velký potlesk.

A pak už následovala další série písní doprovázená tancem, veselím, setkáváním, nákupem losů do tomboly a především úsměvy. Nechyběla také četná setkání s bývalými učiteli. Dle ohlasů našich absolventů se jim ples moc líbil, získal známku 1,38 (viz fotogalerie), za což moc děkujeme. Taktéž děkujeme za věcné připomínky, do příštího ročníku se jistě pokusíme zmíněné věci vylepšit.

Po půlnočním losování hlavních cen převzal hudební taktovku DJ Lumek, který nenechal hosty vydechnout, a protancovali se až do konce plesu. Po poslední písni mnozí vyjadřovali zklamání, že už ples skončil, a chtěli, aby pokračoval. Moc nás to těší a snad se tedy potkáme zase příští rok.

Na následujícím odkazu naleznete sestřih z tohoto krásného večera: https://www.youtube.com/watch?v=C8xFTz__46U

Děkujeme všem hudebníkům, vystupujícím a pomocníkům, kteří nám pomohli, aby večer proběhl tak hladce. A děkujeme Vám – absolventům – že jste přišli a vytvořili skvělou atmosféru!

Jana Pánková a Marco Campos, organizátoři plesu