I v tomto školním roce se sešli řešitelé Olympiády z českého jazyka, aby poměřili své znalosti, jazykový cit i umění vládnout slovem. Nebylo jich málo: celkem 39 účastníků z mladší i starší kategorie dokázalo, že mateřštinu ovládá. Výsledky – zvláště II. kategorie – byly velmi těsné, což svědčí o tom, že v těsné vyrovnanosti soutěžících záleželo na každičkém bodě. Někteří měli převahu v gramatické části soutěže, jiní excelovali ve slohovém úkolu, kdy psali dopis s tématem mému o pět let mladšímu já a mladší žáci ve volném prozaickém útvaru psali o tom, jak někde poprvé byli nebo něco poprvé dělali úplně sami.

I. kategorie je určena žákům 8. a 9. ročníků základních škol, 3. a 4. ročníků osmiletých gymnázií a 1. a 2. ročníků šestiletých gymnázií. V této kategorii první tři místa obsadily:
1. Amáta Kafková
2. Simona Meluzínová
3. Nikol Popadičová

II. kategorie patří žákům 1.–4. ročníků středních škol, 5.–8. ročníků osmiletých gymnázií a 3.–6. ročníků šestiletých gymnázií. Ve velké konkurenci získávají nejvyšší stupně:
1. Tobolová Amálie
2. Kovář Šimon
3. Poláková Klára

Do okresního kola postupují z každé školy z každé kategorie 2 soutěžící s nejvyšším počtem bodů.

Děkujeme všem účastníkům a reprezentantům našeho gymnázia přejeme dobrou jazykovou kondici při řešení úkolů a Olympiádě z českého jazyka dalších 50 let trvání.
Poděkování také patří za organizaci školního kola i všem kolegům češtinářům.

za komisi českého jazyka Dagmar Pernická