Co se stane, když se do kostela vloupá duo amatérských lupičů a přistihne je prostá holčička ze sboru?

Přesně tuto událost nám přiblížila třída 1. G svou předvánoční divadelní hrou s názvem Ukradený Betlém. Ve svém provedení znovu převyprávěli už dávno známý příběh o narození Ježíška, který si ale vzali do svých rukou. Přidali do něj legraci, moderní dobu a především každý kus sebe.

Žáci od října pilně nacvičovali a v pondělí 11. 12. 2023 ve školní aule dílo předvedli svým blízkým. Stálo je to ovšem dost úsilí, zkoušek, soustředění, někteří se postavili svému strachu mluvit před publikem a také nebylo vůbec jednoduché sestavit hru podle našich představ.

Celá akce se nakonec velmi povedla, nechybělo ani malé občerstvení a všechny naladila na vlnu Vánoc.

Jak to vnímali herci?

Kubo, jaké pro tebe bylo hrát postavu faráře, a být takovým “ hlavním bodem“ celé hry? Jak ses se v tom cítil?

No, tak hrát postavu faráře bylo super, moc jsem si to užil, a protože mi nevadí být středem pozornosti, tak mi vůbec nevadilo být “hlavním bodem” hry. (Jakub Juřík)

Adri, která část na naší hře se ti líbila nejvíce? A proč?

Na naší hře se mi líbilo nejvíce nacvičování. Bylo to zábavné a hodně jsme se při tom nasmáli. Samozřejmě výsledné představení bylo také super, jen to už jsme měli všichni trochu trému před rodiči. Taky si myslím, že bychom podobné akce mohli pořádat častěji. 😊 (Adriana Dvorská)

Těšíme se na další podobné zkušenosti!

Nikol Popadičová (1. G)