Ve dnech 26. – 27. 6. 2024 se uskutečnila mezitřídní soutěž GYMPLIÁDA, kterou připravili žáci ze semináře Od nápadu k realizaci. Za dvěma dny, které byly plné zábavy, adrenalinu a soubojů o vítězství, stálo mnoho práce – od vymyšlení názvu, jednotlivých disciplín i systému bodování až po vytvoření harmonogramů soutěží, navržení diplomů a zajištění cen pro vítěze. A jak to dopadlo?
Po nádherných a velmi vyrovnaných výkonech se vítězem soutěže GNJ má talent, která byla jednou z disciplín Gympliády, stala Kateřina Arnoštová z 1. A, která sedmičlennou porotu uchvátila svou hrou na klavír. Druhé místo obsadil Štěpán Cigánek ze 3. A, který zazpíval a zahrál na klavír svou vlastní píseň. Na třetím místě skončili David Šigut a Matěj Dorazil z 5. G se svou hrou na flétnu a kytaru.
Rovněž zápolení mezi třídami bylo napínavé až do samotného konce. V prvním dnu třídy zápolily ve fotbalu, basketbalu, volejbalu a pétanque. Následující den si žáci ověřili znalosti ve všeobecném kvízu a logické myšlení mohli ukázat v piškvorkách a deskových hrách. Celkovým vítězem Gympliády se stala třída 3. A. Druhé místo patřilo třídě 5. G a třetí místo obsadila třída 2. B.
Gympliáda předvedla napínavé zápasy, zábavné aktivity a skvělou atmosféru. Děkujeme všem za účast a gratulujeme vítězům!

za organizátory Svatava Danihelová