Ve dnech 9., 10. a 16. května se uskutečnily interaktivní výšlapy na Velký Javorník. Do realizace této preventivní akce se zapojili žáci prvních a třetích ročníků.
Cílem výšlapu bylo vytvoření nových vztahů, podpora vzájemné spolupráce a komunikace. Starší studenti si pro své mladší spolužáky připravili zajímavá stanoviště, která rozmístili na trase vedoucí z veřovického fotbalového hřiště až na vrchol Velkého Javorníku. Třeťáci se velmi dobře osvědčili v roli organizátorů, své mladší kolegy povzbuzovali, na stanovištích panovala velmi příjemná atmosféra. Po dobytí vrcholu došlo na vyhodnocení a nejlepší družstva, složená z žáků prvních ročníků, získala drobné ceny. Příjemnou atmosféru podpořilo také počasí, všechny tři výstupy probíhaly za slunečného dne.
Interaktivní výšlap je součástí školního preventivního projektu Komunikuj a respektuj. Na tento projekt byla poskytnuta dotace z programu MSK Podpora aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u dětí a mládeže pro školní rok 2023/2024. I díky finanční spoluúčasti MSK se interaktivní výšlap na Javorník stal tradiční školní akcí, která se mezi žáky těší značné oblibě. Nemůžeme se proto dočkat, až si na Javorník vyšlápneme zase v příštím školním roce!

Iva Klozíková, Petr Horák, metodici prevence