V termínu 11. až 16. 2. se všechny tři první ročníky v počtu 83 žáků vypravily pod vedením našich zdatných učitelů na lyžařský kurz. Jelikož nám od začátku počasí moc nepřálo, vyrazili jsme na výšlap tam, kde jsme měli původně lyžovat, tedy na Kohútku. Byla to krásná dvanáctikilometrová procházka zamlženou, poklidnou krajinou Javorníků, bohužel s konečným zjištěním, že sněhu je i nahoře velmi málo…  Po výborné večeři jsme se však dozvěděli nečekanou, ale vítanou zprávu. Od úterý lyžujeme!
A tak jsme tedy následujícího rána stáli na svahu jiné sjezdovky, v obci Karolinka, kde pro nás udělali téměř nemožné. Okolo nás sice panovalo jaro, ale dobře připravená sjezdovka nás vtáhla do boje se skluzem, přenášením váhy, plužením, bržděním, odlehčováním vnitřní lyže atd. Pohyb na jednom či dvou prknech jsme si užívali všichni a během následujících dnů dokonce docházelo k záměnám lyží za snowboard a naopak. Postupně i ti, kteří na svahu stáli poprvé, „suše“ vyjížděli kotvou nahoru a jako ostřílení lyžaři vykrajovali krásné obloučky z kopce dolů. K večeru jsme využili nabídnuté možnosti k regeneraci. Díky ochotě rodičů a vedení školy, kteří nám společnými silami dopravili plavky, jsme si mohli unavené nožky vyplavat v luxusním Vodním světě ve Velkých Karlovicích.
Každý večer jsme pak měli zajímavou přednášku, například o nebezpečí hor či o správné výživě. Poslední večer jsme si zařídili kulturně, byl vyhlášen Permonický divadelní festival. Rozděleni do šesti skupinek jsme si zahráli šest zábavných divadelních představení.
Sečteno podtrženo – byl to týden plný skvělých zážitků, sportu, bezva přátel, dobrého jídla a nakonec i hezkého počasí s dostatkem sněhu. Rádi bychom takto jezdili každý rok!

Nela Drozdová, studentka 3. G

Zbyněk Choleva, vedoucí kurzu