V pátek 8. 3. 2024 proběhl v pořadí již 18. maturitní ples GNJ. A jelikož připadl termín plesu na MDŽ, tak byly všechny ženy již ve dveřích přivítány růží. Večerem diváky provázel bývalý student naší školy Tomáš Černý, k poslechu hrála skvělá skupina Nightcall a po půlnoci také DJ Lumek. V průběhu večera čekal diváky pestrý program, který skvěle odstartovalo vystoupení taneční skupiny N°23, která se věnuje street dance. Tato skupina byla vystřídána neméně povedeným vystoupením děvčat ze ZUŠ Zdeňka Buriana Kopřivnice.

Následoval ten nejdůležitější bod celého večera – šerpování tříd 4. A, 4. B a 6. G, kterého se ujali třídní učitelé Svatava Danihelová (4. A), Lenka Staňková (4. B) a Tomáš Tesarčík (6. G). Maturanti ve velmi originálních kreacích nastoupili po červeném koberci, převzali svou šerpu a se svým třídním učitelem si společně připili. Celé šerpování se neslo v duchu slavnostního momentu okořeněného pravou mírou zábavy, a tak věříme, že tento slavnostní okamžik bude pro studenty i jejich rodiče nezapomenutelným.

Později přerušilo taneční zábavu a veselí velmi vydařené vystoupení taneční skupiny TST. Zlatým hřebem celého programu pak byla taneční překvapení jednotlivých maturitních tříd – bylo vidět, že všechny třídy svým vystoupením věnovaly čas a energii. A publikum jejich čísla po zásluze odměnilo velkým potleskem. 4. A nás vzala na taneční cestu kolem světa, 4. B nám představila život gympláka od početí až po vstup do nebe, či pekla a 6. G nás na růžové vlně přenesla do světa Barbie a Kena. Děkujeme, byli jste všichni skvělí!

Součástí plesu byla také bohatá tombola, na níž se podílelo mnoho dárců, kterým bychom touto cestou chtěli velmi poděkovat.

V celkovém hodnocení hostů dostal ples krásnou známku 1,29, a proto doufáme, že si ho všichni zúčastnění užili na maximum a odnášejí si z něj krásné zážitky. A ti, kteří se letos nepřišli podívat, mohou nahlédnout alespoň do fotogalerie nebo zhlédnout video z plesu, jehož autorem je Jaromír Radkovský (5. G):

https://drive.google.com/file/d/16BmnRi5xGy30ob9lYq0SRhZgE_o6WM94/view?usp=sharing

za organizátory plesu Jana Pánková (a Marco Campos)