V červnu tohoto roku zahájil muzikálový tým přípravy na další hudební projekt – po šesti letech se vrací na jeviště SVČ Fokus studentský muzikál MABBA MIA 2023!
Výběr hlavních rolí, tanečních scén, nácvik choreografií, koordinace veškerých složek hudební produkce, spousta práce a pravidelných zkoušek.
Celkem 64 studentů převážně novojičínského gymnázia a dalších středních a základních škol Novojičínska pečlivě nacvičovalo svěřené scény, hlavní role pilovaly dialogy, herecký projev, tanečníci ladili své choreografie, ať už ve výuce HV či převážně ve svém volném čase.
V pondělí 18. 12. 2023 byl spuštěn maraton osmi představení pro základní a střední školy, kterého se účastnilo více než 1 000 diváků nadšeně aplaudujících celému muzikálovému týmu při závěrečných děkovačkách. Dějová linie muzikálu vycházející z filmové předlohy oslovila publikum při všech reprízách a mladí herci – zpěváci předváděli skvělé výkony při profesionálním ozvučení.
Pod vedením manželů Andrey a Karla Dostálových tak ožil příběh z řeckého ostrova Kalokairi, svatba hlavních hrdinů, složitá vtipná zápletka letního středomořského příběhu. V hlavních rolích se představili Rozálie Dostálová, Daniela Židková, Vendula Röhrichová, Michaela Urbišová, Tereza Sochová, Safia Hallal, Vojtěch Urban, Lukáš Ondryhal, Šimon Kovář a Štěpán Polách.
Členové pěveckého sboru Puellae et Pueri a žáci hudební výchovy třídy 3. G pak doplnili svými tanečními choreografiemi celý příběh, ve kterém vynikaly taneční prvky tradičního výrazového tance (Nela Drozdová, Barbora Szolonyová, Kateřina Šigutová, Klaudie Smětáková, Daniela Chalasová) a street dance (Nella Pisařovicová).
Celý muzikálový tým zvládl náročné dny na výbornou a nadělil posluchačům první vánoční dárek v podobě působivého hudebně – tanečně – dramatického projektu.
Jsme rádi, že spolupráci podpořili naši bývalí studenti David Rajnoch, Jakub Dostál či Radim Kaděra, kteří se v minulosti účastnili našich hudebních projektů. Stejně tak děkujeme fotodokumentaci Martina Klumplera a Vojtěcha Urbana staršího, kterým se podařilo zachytit mimořádné okamžiky muzikálu a také děkujeme Kateřině Klumplerové za návrhy kostýmů a odbornou spolupráci.
Andrea Dostálová v režijní dvojici s manželem Karlem Dostálem provázeli realizační tým celým příběhem. Průvodního slova se ujal Jindřich Murko.
Všem účastníkům projektu patří zasloužené poděkování.

Karel Dostál, spolurežisér muzikálu

Foto: Martin Klumpler a Vojtěch Urban starší