Každý, kdo se kdy vydal na dobrodružnou cestu s panem Jansou, získal neskutečné vzpomínky do konce života. Jinak tomu nebylo ani s našim zájezdem do Thajska.
Po měsících úmorného čekání a příprav jsme se ve středu 18. října konečně vydali na dlouho očekávanou cestu. Cestu nejen letadlem, ale také vlakem, autobusem a několika vícemístnými auty. Po našem slavnostním příjezdu jsme se ubytovali a vyrazili prozkoumávat krásy Bangkoku. Naší první zastávkou byl obrovský luxusní obchodní dům Incosiam, kde jsme (vzhledem k našemu rozpočtu) navštívili jen obchodní řetězec H&M. Dále jsme navštívili velký typický thajský street food market. Během našeho pobytu v Bangkoku jsme navštívili nespočet buddhistických chrámů a několikrát ochutnali rozličné thajské speciality. Snad nejsilnějším zážitkem z Bangkoku bylo vystoupání na jeho nejvyšší bod – mrakodrap Mahanakhon.
Po úžasně strávených dnech jsme se vydali na naši druhou a poslední thajskou zastávku – Koh Samui. Na krásných prosluněných plážích ostrova na jihu Thajska jsme pobývali necelých pět dní. Kromě užívání si teplého moře a krásných domečků přímo na pláži jsme se vydali na cestu lodí, šnorchlovat s rybičkami nebo na jeep trip po celém ostrově.
Náš desetidenní výlet, který jsme si všichni užili, jsme opět zakončili několika hodinami v letadle a v sobotu 28. října už jsme všichni usínali ve svých vlastních postelích s plnou hlavou nezapomenutelných vzpomínek.
Velké díky patří panu Jansovi, paní učitelce Riedlové a Tonovi.

Zuzana Jalůvková, 4. B